Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε τα προβλήματα υποστελέχωσης στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές είναι τεράστια και δημιουργούν ανυπέρβλητες δυσκολίες για τους γιατρούς που εργάζονται σε αυτές.
Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείο Καλύμνου και συγκεκριμένα το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα στο οποίο υπηρετεί ένας μόνο γιατρός.
Αυτό έχει ως συνέπεια, να μην υπάρχει δεύτερος γιατρός στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια επεμβάσεων αλλά και ο γιατρός που υπηρετεί να έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής του αφού είναι φύσει αδύνατον να πάρει άδεια.
Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι στην Κάλυμνο έχει αυξηθεί ο αριθμός των γεννήσεων, ενώ ο αριθμός διαχείρισης των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλύμνου, είναι ιδιαίτερα αυξημένος.
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη ακόμη μίας ειδικότητας, αυτής του πνευμονολόγου, καθώς στο Νοσοκομείο Καλύμνου αυτή τη στιγμή, υπηρετεί μόνο ένας.
Άμεσα θα πρέπει είτε να τοποθετηθούν γιατροί, με προκήρυξη θέσης, είτε να υπάρξει απόσπαση άλλου γιατρού με τις συγκεκριμένες ειδικότητες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα.
  2. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η απόσπαση γιατρού προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει αλλά και οι αυξημένες ανάγκες στο Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καλύμνου.

  3. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η απόσπαση γιατρού πνευμονολόγου προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

«Άμεση τοποθέτηση γιατρών για να καλυφθούν οι ανάγκες Νοσοκομείου Καλύμνου»