Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Έμπολα-Οδηγός του
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κάρπαθο από τους Γιατρούς του Κόσμου
DCE09014F413ED914199FFF1DBE8D6E1Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κάρπαθο από τους Γιατρούς του Κόσμου

2
Αθήνα
Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικού ελέγχου στην περιοχή της Καρπάθου θα υλοποιήσουν οι Γιατροί του Κόσμου, το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους». Οι Κινητές Μονάδες της οργάνωσης θα βρίσκονται την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25/10 στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές των Γιατρών του Κόσμου θα προσφέρουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση, καρδιογράφημα και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό-οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.

Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδο

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κάρπαθο από τους Γιατρούς του Κόσμου