αρχείο λήψης (3)

αρχείο λήψης (2)Ένα εικοσιτετράωρο πριν το διχαστικό δημοψήφισμα του οποίου η συνταγματικότητα και η χρησιμότητα αμφισβητούνται, αισθανόμαστε την ανάγκη απευθυνόμενοι στον Καρπαθιακό και τον Κασιώτικο λαό, να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας, απαλλαγμένοι από κάθε ιδεολογική και κομματική σκοπιμότητα.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ημέρες που έρχονται, εάν ο Ελληνικός λαός, εμείς οι Έλληνες ακρίτες, άνδρες και γυναίκες, στους οποίους μεταβίβασαν την ευθύνη και το βάρος μιας δύσκολης και καθοριστικής για το μέλλον της πατρίδας μας απόφασης, ψηφίσουμε, να απομακρυνθούμε από την μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε γνωστά στους συμπατριώτες μας τα εξής:
Στο νησί μας βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ζωτικής σημασίας που ήδη εκτελούνται με χρήματα των Ευρωπαϊκών Ταμείων (Φράγμα, νέο νοσοκομείο, βιολογικός καθαρισμός και ΧΥΤΑ) ενώ άλλα έχουν ολοκληρωθεί όπως τα αεροδρόμια Καρπάθου και Κάσου τα λιμάνια Κάσου και Διαφανίου, ο δρόμος Σπόα-Όλυμπος ξενοδοχειακά συγκροτήματα και άλλα τα οποία επίσης χρηματοδοτήθηκαν από βραχυπρόθεσμα η μακροπρόθεσμα Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως τα ΜΟΠ, ο Νόμος 1262 και άλλα.
Πολλά έργα προγραμματίζουμε να γίνουν μέσα στο 2015 (σφαγείο, βελτίωση επαρχιακού δικτύου, αναπαλαίωση κτηρίου Επαρχείου, βελτίωση του δρόμου στην «Κακιά Σκάλα», η λειτουργία υδατοδρομίου σε Κάρπαθο και Κάσο, η κατασκευή του νέου λιμανιού των Πηγαδίων η επέκταση του λιμανιού του Διαφανίου) και πολλά άλλα έργα που προγραμματίστηκαν από το Επαρχείο και την Περιφέρεια αλλά και από τους Δήμους των δύο νησιών μας , των οποίων μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής τους, προέρχεται από κονδύλια της Ευρώπης..
Οι επιδοτήσεις σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και όλες οι επενδύσεις που έχουν ενταχθεί σε επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα κινδυνεύουν να χαθούν.
Και στα δύο νησιά μας άρχισαν ήδη να γίνονται ακυρώσεις στις κρατήσεις των ξενοδοχείων, ενώ η επάρκεια σε καύσιμα, φάρμακα και σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, είναι μόνο δέκα ημερών.
Τα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων άρχισαν ήδη να αραιώνουν, ενώ τα αεροπλάνα που μεταφέρουν τουρίστες του εσωτερικού, έρχονται άδεια και σε λίγο θα σταματήσουν να έρχονται.
Οι επιχειρήσεις και οι ξενοδόχοι λόγω έλλειψης ρευστότητας, δε μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό τους, το οποίο θα αρχίσουν να απολύουν σταδιακά.
Οι συμπατριώτες μας συνταξιούχοι ακόμη και αυτοί του εξωτερικού, δυσκολεύονται να πάρουν τις συντάξεις τους η τις παίρνουν με δελτίο.
Η ίδια εικόνα ίσως και χειρότερη, επικρατεί στο γειτονικό νησί της Κάσου.
Όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζει κανείς και χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί κανείς, τι θα ξημερώσει τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, αν θα ανοίξουν οι τράπεζες μετά τη «συμφωνία» η αν θα ξεκινήσει το «κούρεμα» των καταθέσεων των Ελλήνων καταθετών.
Μία «συμφωνία» που αποκλείουν κατηγορηματικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες αν επικρατήσει το ΟΧΙ, μια συμφωνία που θα είναι πιο πιθανή, εάν επικρατήσει το ΝΑΙ.
Αγαπητοί συμπατριώτες, σήμερα η Ευρώπη παραμένει παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος . Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, για τη ζωή των παιδιών μας, αν αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός της Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός της Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν και μας πληγώνουν.
Οφείλουμε να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, και όχι να παίζουμε με το μέλλον της πατρίδας μας. Η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους Έλληνες επιλογή.
Η πολιτιστική συνέχεια του Ελληνικού πνεύματος, οι ανθρωπιστικές αξίες, οι δημοκρατικές αξίες και τα ατομικά δικαιώματα, βρίσκονται κατοχυρωμένα μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η παραμονή μας στην Ευρώπη αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνές βήμα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της Εθνικής μας ασφάλειας όταν βλέπουμε τι γίνεται στα κράτη που αποτελούν τη γειτονιά μας.
Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ, όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί αυτό ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.
Λέμε ΝΑΙ, γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος των Ελλήνων προς όφελος της πατρίδας μας, προς όφελος των ακριτικών νησιών μας.
Οι Καρπάθιοι και οι Κασιώτες υπήρξαν πάντοτε στις κρίσιμες ώρες, υπεύθυνοι, σοβαροί και αποφασιστικοί και είναι βέβαιο ότι αυτό θα πράξουν και την Κυριακή προσερχόμενοι στις κάλπες με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να κάνουν την σωστή επιλογή, μια επιλογή που δε θα βάλει την πατρίδα μας σε περιπέτειες και απρόβλεπτους κινδύνους, που δε θα τη γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω, σε διεθνή απομόνωση και εθνική ταπείνωση τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα είναι απόλυτα σεβαστό.
Ας μη ξεχνάμε ότι και οι πρόγονοί μας στην Επανάσταση του 1821 σε όλα τα ντοκουμέντα και τα μανιφέστα τους, ζητούσαν την αποκατάσταση μιας κοινωνίας με πρότυπα των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών Εθνών.

Οι συνυπογράφοντες

Γιάννης Γ. Μηνατσής Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου
Ηλίας Λάμπρος Δήμαρχος Καρπάθου
Μαρία Τσανάκη Δήμαρχος Κάσου
Μιχάλης Ερωτόκριτος τ. Έπαρχος Καρπάθου
Μιχάλης Χανιώτης τ. Δήμαρχος Καρπάθου
Μιχάλης Ιωαννίδης τ. Δήμαρχος Καρπάθου
Γιώργος Γιαννόπουλος τ. Δήμαρχος Ρόδου
Χρήστος Κατσάνης τ. Δήμαρχος Καρπάθου
Γιάννης Καρίκης τ. Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου
Δημήτρης Ερωτόκριτος τ. Δήμαρχος Κάσου
Βάσος Μηναϊδης τ. Πρόεδρος Ξενοδόχων Ρόδου
Γιώργος Τούμα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου
Γιάννης Γεραπετρίτης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πηγαδίων
Γιώργος Πρωτόπαπας Αντιδήμαρχος Καρπάθου
Μανώλης Τσέρκης Εντετ. Δημοτικός Σύμβουλος
Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης Δημοτικός Σύμβουλος-Οικονομολόγος
Γιάννης Λυτός Πρ.Τοπικής Κοινότητας Βωλάδας
Αλέκος Μικροπανδρεμένος Πρ. Τοπικής Κοινότητας Απερίου
Γιάννης Κωνσταντινίδης Πρ. Τοπικής Κοινότητας Βωλάδας
Μηνάς Χουβαρδάς Πρ. Τοπικής Κοινότητας Αρκάσας
Γιώργος Σπανός Πρ. Τοπικής Κοινότητας Μενετών
Γιάννης Χαροκόπος Τ. Αντιδήμαρχος Καρπάθου
Δημήτρης Εμίρης Πρόεδρος Αλιέων Φοινικίου
Ανδρέας Μακρής τ. Πρόεδρος Ξενοδόχων Καρπάθου
Γιάννης Χατζηγεωργίου Εμπορικός Σύλλογος Καρπάθου
Γιάννης Λογοθέτης Σύλλογος Αιμοδοτών Καρπάθου
Νίκος Αλεξιάδης Πρόεδρος «Πρωτέα»
Γιάννης Χατζηγεωργίου Εμπορικός Σύλλογος
Γιάννης Βιτώρης Πρόεδρος «Ποσειδώνα»
Ανδρέας Διακίδης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Δημήτρης Σπανός Οδοντίατρος
Γιάννης Λαχανάς Γεωπόνος
Αγγέλικα Μηναϊδη Ξενοδόχος
Νίκος Ανδρέου Συνταξ. Εκπαιδευτικός
Ντίνος Λιγνός Συνταξιούχος Δημοσίου
Μάνος Λιγνός Πρ. Αθλητικού Συλλόγου Σπόων
Μανώλης Νουαράκης Πρόεδρος Συλλόγου Προβολής Δωδ/σου
Παναγιώτης Χατζημανώλης Πολ. Μηχανικός
Ηλίας Βασιλαράκης Συνταξιούχος
Γιάννης Ζαμαλής Λογιστής-Οικονομολόγος
Μιχάλης Διακολιός Συνταξιούχος
Γιάννης Ντρισμπιώτης Ιδιωτ. υπάλληλος
Νίκος Σκούλος Δημότης
Μανώλης Τηλιακός Δημοτικός Υπάλληλος
Μιχάλης Μακρής Ιδιωτ. Υπάλληλος
Γιώργος Καρατζάς Δημοτικός Υπάλληλος
Άννα Διακολιού Φοιτήτρια

Η ΚΑΡΠΆΘΙΟΙ ΛΈΝΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ