Θέμα: «Εκστρατεία Καθαριότητας στον Δήμο Καρπάθου.

Στόχος η ενίσχυση της καθαριότητας και της περιβαλλοντικής υγιεινής»

Σε εντυπωσιακή εκστρατεία καθαριότητας προχώρησε ο δήμος Καρπάθου,  ανταποκρινόμενος σταδιακά στις ανάγκες της πρωτεύουσας και κατ’  επέκταση  των δημοτικών  διαμερισμάτων.

 

«Στόχος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου θα είναι η συστηματική και οργανωμένη ενίσχυση της καθαριότητας και η βελτίωση της περιβαλλοντικής υγιεινής.» μας ενημερώνει  σχετικά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας  κ. Μανώλης Τσέρκης .

Συγκεκριμένα:

·  Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του νησιού   με τρία ϕορτηγά οχήματα, τρεις εργάτες  και 1 μηχάνημα  έργου που έϕτασαν  για να προσϕέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι την Όλυμπο  και Διαϕάνι.

Με χημικά μέσα και κατάλληλα απορρυπαντικά  καθαρίστηκαν  και απολυμάνθηκαν  σωστά οι κεντρικοί κάδοι των Πηγαδίων

 

·  Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και πλύσιμο της περιοχής του λιμανιού στα Πηγάδια .

 

·  Πραγματοποιήθηκε περισυλλογή – συγκέντρωση και απομάκρυνση βαρέων ογκωδών αχρήστων αντικειμένων αλλά και ηλεκτρικών συσκευών από διάϕορα σημεία και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.

 

·  Έγινε επιχωμάτωση  και επισκευή τμήματος δρόμου προς ΧΥΤΑ αλλά και  επιχωμάτωση  των δρόμων  από δεξαμενή του Δήμου Καρπάθου – περιϕερειακό προς Αμμοωπή και  από μεταϕορική  Σϕακιανάκη – βιοτεχνία  Πουζουκάκη.

 

·   Ολοκληρώθηκε ο  καθαρισμός του ποταμού  από Κυρά Παναγιά Πηγαδίων – Ξενοδοχείο « Αλιμούντα».

 

 Θέμα: «Εκστρατεία Καθαριότητας στον Δήμο Καρπάθου.