KOYZINA
Με θέμα την «Κουζίνα του Αιγαίου-Aegean Cuisine» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο νησί μας και συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοϕόρου και ο κ. Αυγερινός Αυγερινού Οικονομολόγος και συνεργάτης της Aegean Cuisine.

Τα μέλη του Δικτύου AEGEANCUISINE καθώς και οι εστιάτορες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων που ενδιαϕέρονται να ενταχθούν σε αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νέο Πρότυπο, το οποίο επεξεργάστηκε η εταιρεία TUV HELLAS καθώς και για θέματα που άπτονται της Δωδεκανησιακής Γαστρονομίας.
Να θυμίσουμε ότι σκοπός του Δικτύου AEGEANCUISINE, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, είναι η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου & η δημιουργία γαστρονομικού ενδιαϕέροντος προορισμών σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο των νησιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και της διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς των νησιών της Περιϕέρειας Ν. Αιγαίου.

Στο δίκτυο AEGEANCUISINE μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασϕαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσϕέρουν, αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραϕές και προσϕέρουν στον επισκέπτη – πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θέμα: Ημερίδα από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την Κουζίνα του Αιγαίου»