IMG_1739

IMG_1719-2

IMG_1719

IMG_1710

IMG_1693

IMG_1473

IMG_1471

IMG_1343

10671360_10204041283285148_2225450684244528397_n
 

               Χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμός και χειροκροτήματα   επικράτησαν  σε όλη την διάρκεια  του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού από τον Δήμο Καρπάθου. αϕού βραβεύτηκαν 130 λάτρεις της Καρπάθου που την επισκέπτονται για 15 – 20 χρόνια συνεχόμενα!

 Η εκδήλωση   πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/09 στις 8:00  μ. μ. και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί ως χώρος τέλεσης της εκδήλωσης το Δημοτικό Αμϕιθέατρο, η  πρώτη ϕθινοπωρινή μπόρα άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών και η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη  Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του η Δημοτική Χορωδία  και το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου ενώ  οι τιμώμενοι δεν έκρυβαν την συγκίνησή τους και την έκδηλη αγάπη  τους για το νησί της Καρπάθου  λέγοντας  στο μικρόϕωνο κατά την διάρκεια της απονομής στα ελληνικά «ευχαριστώ» και « Κάρπατος  σε αγκαπώ!» ενώ χόρεψαν με κέϕι ελληνικούς χορούς. Από τα μέλη του ΚΟΠΑΠ( Καρπαθιακός Οργανισμός, Πολιτισμού, Άθλησης, Παιδείας)προσϕέρθηκαν καρπάθικος μπακλαβάς και ούζο.

 

          «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί η σημερινή  εκδήλωση που πραγματοποιείται  είναι αϕιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.» είπε στον χαιρετισμό του  ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος και συνέχισε: «Στόχος του ου Δήμου μας είναι να καθιερωθεί ο  εν λόγω εορτασμός  και να εμπλουτιστεί και με άλλες ποικίλες  εκδηλώσεις.  

                                         

Ο τουρισμός στην Κάρπαθο στηρίζεται  κυρίως στο πανέμορϕο  ϕυσικό περιβάλλον και κλίμα της  αλλά  και στην  εναλλαγή τοπίων που διαθέτει ο τόπος μας.  Στην Κάρπαθο υπερηϕανευόμαστε όμως και για την Φιλοξενία και την Αγάπη που προσϕέρουν οι Καρπάθιοι  στους επισκέπτες τους , στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα  με την ομορϕιά του νησιού μας : Ομορϕιά ϕύσης = Ομορϕιά Ψυχής!   

 

Αγαπητοί μας ϕίλοι,

 

  Σας  τιμούμε σήμερα  γιατί  επισκέπτεστε το νησί μας  για πολλά χρόνια Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να σας δείξουμε την Αγάπη μας για την Αγάπη που δείξατε  και δείχνετε  στον τόπο μας. ΄

Σας θεωρούμε πλέον   Καρπάθιους.  Και σας διαβεβαιώνουμε με απόλυτη ειλικρίνεια  ότι  η Αγάπη μας θα σας συνοδεύει πάντα!

 

Ευχόμαστε να είστε μαζί μας και του χρόνου, για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού!

  Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους δούλεψαν για  την αποψινή εκδήλωση, που αναμϕίβολα θα αποτελέσει την αϕετηρία  και για επόμενες…»

   Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής   υπογράμμισε την σημαντικότητα της βραδιάς αϕού « τιμώνται  πρεσβευτές του νησιού μας, τους οποίους θεωρούμε πέρα  από καλούς ϕίλους και ένθερμους συμπατριώτες μας.   

     Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου κ. Μανώλης Κρητσιώτης ο  οποίος ανάγνωσε τα ονόματα των τιμώμενων  δήλωσε : “ Σήμερα θα θέλαμε να τιμήσουμε  τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες μας  και αν τους ευχαριστήσουμε  για τη συνεισϕορά τους  και την υποστήριξή τους. Οι  περισσότεροι από εσάς αναϕέρεστε  στην Κάρπαθο   σαν δεύτερη  πατρίδα σας  και μερικοί έχετε κάνει την Κάρπαθο  μόνιμη κατοικία σας . Σας καλωσορίζουμε σε αυτή την μεγάλη οικογένεια που λέγεται Κάρπαθος»

     Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καρπάθου προχωρά στην καταγραϕή και άλλων ονομάτων ούτως ώστε να τιμηθούν  σε επόμενη εκδήλωση του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.     

  Θέμα: « Κάρπατος, σε αγκαπώ!» Έκδηλη ήταν η συγκίνηση  των τιμώμενων τουριστών στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπάθου.