φωτογραφία 1φωτογραφία 1«Να μην ανακοπεί η δυναμική του τουριστικού ρεύματος των δύο τελευταίων χρόνων προς τη χώρα μας» ζήτησε από την αν. Υπουργό Τουρισμού κ.Έλενα Κουντουρά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο,

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ αλλά και η δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό.

Ο κ.Κόνσολας κάλεσε επίσης την Υπουργό Τουρισμού να επισκεϕθεί τα Δωδεκάνησα και η κ.Κοντουρά αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Εντός του επόμενου τριμήνου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και περιοδεία στη Ρόδο, στην Κω, και σε άλλα νησιά, όπου και θα έχει συναντήσεις και επαϕές με ϕορείς του τουρισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στη συνάντηση του με την κ.Κουντουρά έθεσε το ζήτημα της αναβάθμισης της ΑΣΤΕΡ, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση όπως:

-Η αλλαγή και επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών.

-Η κατοχύρωση, σε θεσμικό επίπεδο, της δυνατότητας των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

-Η μετονομασία της ΑΣΤΕΡ σε Ακαδημία Ξενοδοχειακών Σπουδών.

-Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των υποδομών της ΑΣΤΕΡ και η  επαναλειτουργία του οικοτροϕείου  στη Ρόδο ως εστία.

-Η παροχή των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν οι ϕοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ στους σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ, στα ζητήματα της σίτισης, της στέγασης και των ϕοιτητικών εισιτηρίων.

-Η καθιέρωση του αυτοδιοίκητου των ΑΣΤΕ στα πρότυπα του θεσμικού πλαισίου για τη διοίκηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

-Η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού και διδακτικού προσωπικού των ΑΣΤΕ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν καθήκοντα και θέσεις προϊσταμένων τμημάτων.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε σημαντικές τις προτάσεις του κ.Κόνσολα και εξέϕρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ο κ.Κόνσολας έθεσε και ζήτημα δημιουργίας ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, εκτιμώντας παράλληλα ότι η Κως μπορεί να αποτελέσει ένα πιλοτικό πυλώνα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θα καταθέσει συνολική πρόταση στην Υπουργό Τουρισμού για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε δήλωση του , ο κ.Κόνσολας επισημαίνει:

«Ο τουρισμός αποτελεί ένα τομέα, στον οποίο οι διαϕορές πρέπει να παραμερίζονται και να υπάρχει συνεργασία.

Η δουλειά του Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιορίζεται μόνο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πρέπει να καταθέτει προτάσεις και να διεκδικεί την υλοποίηση τους.

Έθεσα στη νέα Υπουργό Τουρισμού το θέμα της αναβάθμισης της ΑΣΤΕΡ, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις-άξονες, και της δημιουργίας ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, με την Κω να αποτελεί πιλοτικό πυλώνα ανάπτυξης αυτής της ειδικής και εναλλακτικής μορϕής τουρισμού.

Είναι επίσης σημαντικό ότι το επόμενο τρίμηνο, η αν.Υπουργός Τουρισμού θα επισκεϕθεί τα Δωδεκάνησα για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα και συναντήσεις με τους ϕορείς του τουρισμού στα νησιά μας».

 

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με την Υπουργό Τουρισμού κ.Έλενα Κουντουρά για την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ και τον Ιατρικό Τουρισμό».