Έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου στους Δήμους και στα Επαρχεία της Δωδεκανήσου
article_2016_6_17_7_30_12_b2
Υψηλές θερμοκρασίες  (35⁰ – 37⁰ C) και καύσωνας στα νησιά μας από το Σάββατο 18.6.16 μέχρι και τη Δευτέρα 20.6.16

Με αφορμή ενημέρωση με αρ. πρωτ. Γ1α/Γ.Π. οικ. 42883 του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Γ.Γ.Π.Π/Ε.Σ.Κ.Ε.  σύμφωνα με το οποίο αναμένεται εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών (35⁰ – 37⁰ C) στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από το Σάββατο 18.6.16 και αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας από τη Τρίτη 21.6.16, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος απέστειλε έγγραφο στους Δήμους, στα Επαρχεία της Δωδεκανήσου και στη Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ν.Αι. προκειμένου να θέσουν σε ετοιμότητα κλιματιζόμενους χώρους για καταφυγή πολιτών όπως προβλέπεται.

Επίσης καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που εμφανίζονται υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά συμπτώματα στην υγεία τους.

Σας παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο της 16.6.16 με α.π.: 112 που στάλθηκε με θέμα: «Λήψη μέτρων  πρόληψης  και ετοιμότητας για την  αντιμετώπιση των  επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα».

— Mε εκτίμηση,

«Λήψη μέτρων  πρόληψης  και ετοιμότητας για την  αντιμετώπιση των  επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα»