Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Γάκης. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρπάθου Θεοδόσιος Μαστρομηνάς.

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright. They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions: the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament you should not adapt, alter or manipulate any of the images you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context you should not authorise others to re-use the images if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.
The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.
They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:
the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament
you should not adapt, alter or manipulate any of the images
you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context
you should not authorise others to re-use the images
if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited
photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.

Στη συνάντηση, έγινε από τον κ. Μαστρομηνά ενημέρωση της κατάστασης και των προβλημάτων στον τομέα Υγείας στην Κάρπαθο και αναλύθηκε η μέχρι σήμερα πορεία και ο σχεδιασμός για την επίλυσή τους.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στις δομές ΠΦΥ της Καρπάθου και της Κάσου, και η δυσκολία που παρουσιάζεται στην κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών στην Κάρπαθο. Για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε, ότι θα δοθεί άμεσα λύση με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση πρόσληψη επικουρικών ιατρών και την ιατρική κάλυψη του Αεροδρομίου, ενώ για την κάλυψη μόνιμων θέσεων, θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο των προσλήψεων που σχεδιάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΚΥ Καρπάθου επεσήμαναν, ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει η στελέχωση του ΚΥ με δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους και με έναν Ορθοπαιδικό ιατρό για την θερινή περίοδο.
Σημαντικό ζήτημα που χρήζει άμεσης παρέμβασης είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πιστοποιημένους οδηγούς/διασώστες από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα δώσει μια «ανάσα» στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, ιδιαίτερα στη βόρεια Κάρπαθο. Όπως δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός, το πρόβλημα αυτό θα διευθετηθεί σύντομα και με άμεση προτεραιότητα στη νησιωτική χώρα, με τη διαδικασία πιστοποίησης των στελεχών της Π.Υ. όπως προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος.
Ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα στελέχωσης των Π.Π.Ι. Κάσου και Ολύμπου με ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη Κάσο υπηρετεί ένας μόνο ιατρός, ενώ στην Όλυμπο (Πολυδύναμο Ιατρείο με πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό), η θέση είναι κενή, παρά τις επαναλαμβανόμενες σε τακτικά διαστήματα προκηρύξεις.
Αναφορά έγινε επίσης και στην πορεία των έργων κατασκευής του Γ.Ν. Καρπάθου, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο α’ εξάμηνο του 2017. Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Κ.Υ., θα πρέπει να επισπευστεί η σύνταξη και η επικύρωση του Οργανογράμματος του, ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις.
Κοινή διαπίστωση όλων των συνομιλητών ήταν, ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τις γεωμορφολογικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες που έχουν η Κάρπαθος και η Κάσος, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα Υγείας. «Για το λόγο αυτό, οι οποιεσδήποτε λύσεις στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, θα πρέπει να έρθουν σύντομα και αποφασιστικά. Με τη λειτουργία στην Κάρπαθο και στην Κάσο λειτουργικών και καλά στελεχωμένων δομών ΠΦΥ, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, σε όλη τη διάρκεια του έτους», υπογράμμισαν τόσο ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Γάκης, όσο και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ Καρπάθου, Θεοδόσιος Μαστρομηνάς.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Γάκης. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρπάθου Θεοδόσιος Μαστρομηνάς.