1f464b629ca8d6bb286b5de6c7285f5b25423d13347547ba5fb1bf3d4d44c88a_fullΣτις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «Ηλιάκεια 2016» για τον ήρωα Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, στην Κάρπαθο, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Οι εκδηλώσεις της 10ης επετείου από τον ηρωικό θάνατο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Καρπάθου, το Δήμο Χανίων και την Πολεμική Αεροπορία, στον χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί προς τιμή του, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:
«Η ηρωική θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, είναι μια πράξη αφύπνισης και συνειδητοποίησης ότι ο αγώνας για την πατρίδα μας, για το Αιγαίο και τα νησιά μας, είναι διαρκής και σ’ αυτόν τον αγώνα, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Η παρουσία μας εδώ σήμερα, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, η ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας, απέναντι σ΄ έναν άνθρωπο που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έκανε το καθήκον του, υπερασπιζόμενος όλα όσα πίστευε. Αυτή την πίστη έχουμε ανάγκη, στον άνισο, καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, για κρατήσουμε όρθιο τον τόπο μας σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη καμπή. Και μόνο για την δύναμη που αντλούμε από την δική του στάση ζωής, η θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη δεν πήγε χαμένη»

Στην Κάρπαθο για τα «Ηλιάκεια 2016» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος