«Απόψε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή μου θα απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης για το ποια μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για την ανάσχεση του κύματος των μη νόμιμων μεταναστώνÁÈÇÍÁ-åãêáßíéá ãñáöåßïõ õãåßáò ãéá ôá ìåôáäéäüìåíá íïóÞìáôá óôï ÊÅÅËÐÍÏ ,áðü ôïí õðïõñãü Õãåßáò ÁíäñÝá ËïâÝñäï// ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÑÅÌÁÓÔÉÍÏÓ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ) και των πολιτικών προσϕύγων που έρχονται από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου. Το τραγικό ναυάγιο της Ρόδου δείχνει κατά τον καλύτερο τρόπο ποια μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληϕθεί ή τουλάχιστον να ληϕθούν τώρα για να αποθαρρυνθεί το κύμα των μη νόμιμων μεταναστών και των προσϕύγων. Στο ναυάγιο της Ρόδου αποδείχθηκε πως εάν υπήρχε ένα ταχύπλοο εϕοδιασμένο με ραντάρ θα μπορούσε να εντοπίσει το πλοιάριο αυτό προτού ϕτάσει στις ακτές της Ρόδου, δεδομένου ότι το νησί απέχει πάνω από 10 ναυτικά μίλια από την πλησιέστερη τουρκική ακτή. Αλλά και στα νησιά που απέχουν λιγότερο τα ταχύπλοα αυτά θα είναι σωτήρια. Ταχύπλοα τα οποία έχει καθήκον να μας τα προμηθεύσει η Frontex.

Θα ρωτήσω επίσης τον κ. Βούτση τι κάνει η Κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου Επιτρόπου για τη μετανάστευση του κ. Αβραμόπουλου για να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Ποιος έχει προκαλέσει αυτή τη μεταναστευτική κρίση και ποιος πρέπει να πληρώσει την κρίση αυτή; Οι ϕτωχές χώρες του Νότου με προεξάρχουσα την Ελλάδα ή οι χώρες εκείνες που προκάλεσαν τη βίαιη μεταβολή των καθεστώτων στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, για να αποκαταστήσουν, άκουσον-άκουσον, τη Δημοκρατία; Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Τόνι Μπλερ είναι υπόδικος με την κατηγορία ότι εψεύσθη και δικαιολόγησε την εισβολή στο Ιράκ με το επιχείρημα ότι το Ιράκ διέθετε ατομικά όπλα. Ο Έλληνας Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος οϕείλει να ανεβάσει το θέμα αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις για να προστατεύσει τη χώρα μας από την εισβολή 2 εκατομμυρίων τουλάχιστον μη νόμιμων μεταναστών ή προσϕύγων που βρίσκονται στην Τουρκία έτοιμοι να αποβιβαστούν στην Ελλάδα και, δι’ αυτής, στην Ευρώπη.»

Στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κυρ.Κεμαστινου σε απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης για το ποια μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για την ανάσχεση του κύματος των μη νόμιμων μεταναστών.