Το Καρδιολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών βράβευσε χθες τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό για την διεθνή επιστημονική του προσφορά.

Προ ολίγων εβδομάδων ο Καθηγητής Δ. Κρεμαστινός σε συνεργασία με δέκα Αμερικανούς συναδέλφους του δημοσίευσαν στο περιοδικό Circulation, επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μελέτη που αφορούσε ένα νέο δείκτη με το όνομα SuPar ο οποίος προσδιορίζεται με μια απλή εξέταση αίματος.

Ο δείκτης αυτός είναι ανοσοβιολογικός δείκτης και εποπτεύει όλους τους μηχανισμούς από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η αθηρωματική πλάκα στο τοίχωμα μιας αρτηρίας μέχρις ότου αυτή δημιουργήσει έμφραγμα, προσδιορίζοντας ακόμα την πιθανότητα αιφνιδίου θανάτου. Έτσι, θα μπορεί πλέον να προσδιοριστεί η πιθανότητα να πάθει έμφραγμα ένας άνθρωπος ή να μην πάθει, εφόσον πάσχει από αθηροσκλήρωση και στεφανιαία νόσο.

Το Καρδιολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών βράβευσε τον κ. Κρεμαστινό για τη διεθνή επιστημονική του προσφορά